Thursday, Sep 17, 2020
HomePosts Tagged "спасија"

Алпинисти спасија куче на Попова Шапка кое во саботата ги следело членовите на клубот АК8 до почетокот на карпата над снегот високо во кулоарот. Следниот ден, под врвот Антени се случувала вистинска спасувачка мисија. Маја Мухиќ, Методи Чилиманов и Благоја Китановски тргнале да го повторат искачувањето

Read More

Избегната трагедија на Матка. Двајца млади Албанци и го спасија животот на една бабичка од македонска националност. Најверојатно бабичката се лизнала и од патеката и паднала во водата. Момците кои пловеле со чамец ја забележале бабичката и веднаш и помогнале да излезе од водата. Благодарение

Read More