Friday, Jan 22, 2021
HomeДЕНЕШНАРепубликаЌе се гради „Снежен град“ на Попова шапка

Ќе се гради „Снежен град“ на Попова шапка

snezen grad popova sapka

snezen gradМожеби оваа сезона зимата и не е најсилна, но затоа пак македонските планини нудат многу подобра снежна атмосфера. Така и оваа година ќе се организира манифестацијата „Снежен град“ при што деца од многу основни училишта низ целата република ќе учествуваат во формирањето на снежните скулптури и објекти.

Ќе се организираат повеќе еднодневни излети за учениците и млади, преку Детскиот културен центар „Карпош“ од Скопје, а манифестацијата ќе трае до 21 февруари.