Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "отров"

Ѕверските постапки на луѓето немаат крај. Трујачите расфрлаат отров низ оптина Ѓорче Петров. Ова куче е отруено вчера. Расфрлан е отров по тротоарите и пред дворовите. Состојбата е алармантна, внимавајте каде ги шетате вашите миленици. Загрозени се и оние миленици кои се во дворовите бидејќи

Read More

Од Министерството посебно апелираат на поголема свесност и совесност бидејќи злоупотребата на овие материи директно го загрозува и здравјето на децата, кои лесно може да дојдат во допир со фрлените отрови на јавни површини. Министерството за здравство соопшти дека зачестеното фрлање отрови за кучиња-скитници

Read More

Група на граѓани и здруженија за заштита на животните на денешниот протестен собир на плоштадот „Македонија“ упатија апел до институциите итно да преземат мерки за да го спречат фрлањето на отрови на улиците за животните, бидејќи истите не само што не се хумано и паметно

Read More

„Обесени кучиња, животни за кои монструм поставил стапици и за кои понатаму поставува се призор со кој се соочија граѓани од Ново Лисиче, кои со денови ги барале маалските миленици. Тие својот последен здив го испуштија зад Фудбалски сојуз на Македонија, со сајли околу вратот

Read More

Од Индија доаѓа нова неверојатна приказна поврзана со националниот страв број 1 змиите. Наводно куче од расата доберман спречило четири кобри да влезат во домот на семејство кое живее во селото Себекапур, Источна Индија, но во храбриот подвиг го загубило животот. Четири часа траела борбата со

Read More

Младенците Џони и Лора Бенсон правејќи ја свадбената фотосесија на само неколку минути пред почетокот на црковната церемонија се соочиле со голема и опасна пречка. Позирајќи во Хорстут резерватот со прекрасната природа сосема неочекува Џони бил каснат од змија ѕвечарка, но за негова среќа во близина

Read More

Во Центарот за управување со кризи-Скопје било пријавено дека на ул.„Првомајска 4“ и на соседната улица имало растурено непозната материја (прашок), од која многу животни во околината се затруле. Досега околу 20 кучиња и мачки умреле на улицата.

Read More