Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "нацист"

Марвел Комикс по само еден број на новиот стрип за Капетан Америка потклекна под притисокот на јавноста и веднаш ја смени приказната за омилениот лик кој го направи агент на Хидра, односно поддржувач на нацизмот. Острите критики дојдоа бидејќи Капетан Америка е стрип херој создаден

Read More

Волен Сидеров, лидерот на ултра-националистичката бугарска партија Атака е притворен и ќе се соочи со обвинение за физички напад на студенти. Тој со неговите следбеници упадна во Националната академија за филм и уметност при што студентите ги нарекуваа „наркомани“ и „педери“ и дојде до физичка

Read More