Thursday, Mar 26, 2020
HomePosts Tagged "Министерство за финансии" (Page 2)

Новинската агенција Ројтерс тврди дека е одложена одлуката за издавање на еврообврзница на македонската влада во вредност од 650 милиони долари, откако опозициската СДСМ се обратила до менаџерскиот тим на банките кои треба да го спроведат тргување. Наводно испратен е допис дека Владата во ваква состојба

Read More

Вчерашнте демонстрации против владиното задолжува од 650 милиони евра преку обврзница поминаа во многу тензична атмосфера. Демонстрантите по собирот пред СЈО се обидоа да се пробијат преку полициските кордони помогнати и од специјалните единици, но беа блокирани на повеќе локации. Потоа се поделија на повеќе

Read More

Празната буџетска каса и изборите во најава кои би се случиле во една временска рамка од ноември до март, е наједноставниот одговор на прашањето: чуму оваа евро-обврзница? Од ова ново задолжување на “лудаците” гледаме дека единствена промена која се случила изминатиов период внатре во Министерството

Read More

Трифон Алексијадис, грчкиот заменик-министер за финансии, во текот на вчерашниот ден добил писмо со ексцентрична содржина. Во него, испраќачите го споредиле Алексијадис со соработник на германските сили, кои ја окупираа Грција во Втората светска војна. Освен ваквата содржина, ковертот содржел и куршум, соопштува грчкото Министерство за

Read More