Friday, Sep 25, 2020
HomePosts Tagged "Институт"

Институтот за македонска историја и македонски јазик сè уште молчат за Тиранската платформа, истакна Борис Дамовски – еден од организаторите на протестите „За заедничка Македонија“. „Имаме институции задолжени за зачувување на македонскиот јазик и историја, чии што членови истакнати и помалку истакнати се спонзорирани од странски

Read More

Започнува рушењето на бараките на Институтот за белодробни заболувања во Скопје.Новиот објект се очекува да биде готов до октомври.  Поради тој процес, од утре амбулантскиот дел на болницата ќе биде преселен во Поликлиника ,,Букурешт”,а дневната во болницата ,,8 Септември” За време на градежните работи во  детската

Read More