Tuesday, Sep 15, 2020
HomePosts Tagged "бараки"

Улицата „192“ на Бит пазар е внатрешната улица која ги практично го дели пазарот од Старата чаршија и продолжува до излезот кај полициската станица. Од страната на пазарот, на самата улица, поставени се десетици монтажни објекти (бараки) кои се користат како продавници, претежно за облека.

Read More

Ноќеска изгореа две бараки во скопската населба Гази Баба на улица Зендел Џемаил. Полицијата извести дека нема повредени. Пожарот пламнал околу 3.30 часот во бараката на Ѓ.В. која за брзо време целосно изгорела. Пламенот набрзо ја запалил и втората барака сопственост на Е.А., но по брзата

Read More

Најавениот протест за денес во 19 часот пред бараките на Град Скопје за поддршка на настраданите од невремето, како и за барање одговорност од властите е откажан, соопштија од Плоштад Слобода. Причината за тоа е одржување на добротворен настан во Коцепт 37 каде ќе се собираат

Read More

Започнува рушењето на бараките на Институтот за белодробни заболувања во Скопје.Новиот објект се очекува да биде готов до октомври.  Поради тој процес, од утре амбулантскиот дел на болницата ќе биде преселен во Поликлиника ,,Букурешт”,а дневната во болницата ,,8 Септември” За време на градежните работи во  детската

Read More