HomeДЕНЕШНАОд утре ќе се руши детската болница во Козле

Од утре ќе се руши детската болница во Козле

Започнува рушењето на бараките на Институтот за белодробни заболувања во Скопје.Новиот објект се очекува да биде готов до октомври.  Поради тој процес, од утре амбулантскиот дел на болницата ќе биде преселен во Поликлиника ,,Букурешт”,а дневната во болницата ,,8 Септември”

За време на градежните работи во  детската клиника Козле, децата со тешка здравствена состојба ќе бидат згрижувани во Клиниката за детски болести.

Овој објект требаше да биде завршен во септември 2014 година.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com