Tuesday, Jun 2, 2020
HomePosts Tagged "ЕЦБ"

Европската централна банка денеска соопшти дека наредната година ќе пушти во оптек нова банкнота од 50 евра. „ЕЦБ и националните централни банки во еврозоната на 5 јули ќе претстават нова серија банкноти од 50 евра под името „Европа“. Планирано е во оптек да се најде

Read More

Европската комисија и одобри итен заем од 7 милијарди евра на Грција за плаќање на долгот кон Европската централна банка (ЕЦБ) кој доспева на 20 јули, а средствата се извлечени од Европскиот механизам за финансиска стабилност во кој солидарно учествуваат сите држави членки. Потпретседателот на Еврокомисијата,

Read More