Tuesday, Sep 15, 2020
HomePosts Tagged "Елон Маск"

Елон Маск објави пост на Twitter за тајниот проект, „вториот мастерплан на Teslа“, кој ќе биде објавен во текот на оваа недела. Се уште не е познато за што станува збор, но аналитичарите веќе погодуваат дека се работи за спортска кола, други за кола со

Read More

Иновативниот транспортен концепт Hyperloop постои голема шанса да започне да се гради во Шведска и Финска поврзувајќи ги двата главни градови Стокхолм и Хелсински меѓу кои ќе се патува за само 28 минути. Според планот на Hyperloop One инвестицијата ќе вреди 20 милијарди долари, а

Read More

Елон Маск, како една од највлијателните мисли во ИТ секторот, мисли дека сите сме само ликови што живеат во симулиран свет. „Постои веројатност од милијарда : еден да живееме во вистинска реалност“, рече Елон Маск на конференцијата Recode. Секоја цивилизација е доволно добра за да направи симулација

Read More

Tesla Motors досега се одржуваше во живот со високите цена на електричните автомобили во средната класа кои нудат перформанси плус, но вистински тест за профитабилноста на компанијата ќе биде претстојниот Model 3 кој ќе има далеку пониска цена за пошироката побарувачка, но прашање е колку

Read More

Model S има проблеми со безбедносниот појас и затоа компанијата одлучила да повлече 90.000 парчиња од пазарот, што е голем автогол за автомобилската компанија. „Tesla неодамна откри дека безбедносниот појас во европскиот Model S не е убаво поврзан со надворешниот систем за безбедност. Возилото немало сообраќајна несреќа и нема

Read More