Sunday, Jun 7, 2020
HomePosts Tagged "Вонземјани"

Теоретичарите на заговори пуштија ново видео на YouTube на кое наводно во 60-тите години агенти на тогашната тајна советска служба КГБ откопуваат тело на вонземјани старо 13.000 години во катакомба во Египет. Според наводите Советите биле заинтересирани за вонземска технологија која ќе им помогне да

Read More

Елон Маск, како една од највлијателните мисли во ИТ секторот, мисли дека сите сме само ликови што живеат во симулиран свет. „Постои веројатност од милијарда : еден да живееме во вистинска реалност“, рече Елон Маск на конференцијата Recode. Секоја цивилизација е доволно добра за да направи симулација

Read More

Физичарот Стивен Хокинг заедно со Марк Закерберг основачот на Facebook и рускиот милионер Јури Милнер најави многу амбициозен проект наречен Breakthrough Starshot кој преку нано-летала кои ќе се движат напојувувајќи се сончева енергија треба да отпатуваат во нашата соседна галаксија Alpha Centauri барајќи вонземски живот

Read More

Научниците од Институтот за астрофизика од Смитсонијан имаат нова теорија за тоа каде и како треба да ги бараме вонземнските цивилизации. Според нив досега само напразно следиме фрекфенции и сигнали од вселената, наместо да се насочиме кон густите ѕвездени системи кои се наоѓаат на работ

Read More

Прекрасно видео кое во смешна и научна форма ни преставува како универзумот би гледал на нас. Преставено како порака од „Меѓуѕвезденениот совет за безбедност“ во која укажуваат како останатите „видови“ низ галаксиите да се заштитат од луѓето. Според некои истражувања се тврди дека навистина сеуште

Read More

НАСА повторно мораше да одговори на официјалните барања од Уфолозите за објаснување на чудните форми кои се појавија на најновите слики од карпести предели на Црвена планета. Ако го оставите мозокот препуштите на имагинацијата ќе погледнете можеби и чудовишта кои се кријат на влезовите на

Read More

Руските археолози пронајдоа необичен скелет во Акраим кој датира пред неколку илјади години, но тоа што е необично е черепот кој има издолжена конусна форма што веднаш ги алармираше Уфолозите и нивните тврдења дека многу одамна Земјата била посетена од вонземјани и што уште не. Од

Read More

Дали сме сами? Не спрема тие што го слават светскиот НЛО ден. Секоја година на 2ри јули, НЛО ентузијастите го слават можното постоење на живот надвор од нашата планета. Нуренберг, Германија, Април 1561 Сведоците опишуваат крстови, големи плочи и други чудни објекти во небото како војуваат едни

Read More

Мајор Чарлс Френк Болден главниот директор на НАСА изјави дека верува во вонземјани и тие сигурно постојат некаде во бескрајниот универзум во кој има милијарди галаксии, па затоа тезата дека Земјата е единствена планета на која има активен живот е малку веројатна. Ова е редок

Read More