Friday, Jan 22, 2021
HomePosts Tagged "повлечени"

Производителот на чоколада Марс доброволно повлекува дел од својата понуда од германските продавници откако во некои негови производи била пронајдена пластика. Компанијата ги повлекува чоколадите Марс, Сникерс, Милки Веј, Веј минис и Миниатури кои што се произведени меѓу 19-ти Јуни и 8-ми Јануари, 2016 година. Фирмата

Read More

Откриени кинески кукли со отровни материи. Во популарните кукли од цртаниот филм „Маша и медо“, санитарните инспектори од Црна Гора пронашле недозволена количина фталат, кој предизвикува неплодност и може да го загрози здравјето на децата. Куклите Маша се повлечени од црногорскиот пазар бидејќи за време

Read More

Model S има проблеми со безбедносниот појас и затоа компанијата одлучила да повлече 90.000 парчиња од пазарот, што е голем автогол за автомобилската компанија. „Tesla неодамна откри дека безбедносниот појас во европскиот Model S не е убаво поврзан со надворешниот систем за безбедност. Возилото немало сообраќајна несреќа и нема

Read More

Повеќе видови на пластични играчки за девојчиња биле повлечени од пазарот на Босна и Херцеговија бидејќи инспекторите утврдиле дека претставуваат хемиски ризик бидејќи содржат недозволено количество на фталати. Станува збор за штетни материи чие дејство може да предизвика сериозни здравствени хормонски промени кај децата, а

Read More