HomeГИГА БАЈТХај текОд Стокхолм до Хелсинки за само 28 минути преку Hyperloop

Од Стокхолм до Хелсинки за само 28 минути преку Hyperloop

Иновативниот транспортен концепт Hyperloop постои голема шанса да започне да се гради во Шведска и Финска поврзувајќи ги двата главни градови Стокхолм и Хелсински меѓу кои ќе се патува за само 28 минути. Според планот на Hyperloop One инвестицијата ќе вреди 20 милијарди долари, а ќе се исплати по 10 години од продажбата на карти и зголемениот број на патници.

Изградбата на системот за транспорт Hyperloop ќе овозможи и раст на локалната економија поради побрзиот транспорт на производи со што може да се отворат повеќе работни места во трговијата. Проектот може да биде финансиран од владите на Шведска и Финска кои сигурно ќе сакаат да бидат пионери во Европа.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com