Wednesday, May 20, 2020
HomePosts Tagged "ебола"

  Од Светската здравствена организација соопштија дека 800 лица, кои може биле во контакт со 8 погодени од вирусот Ебола, се вакцинирани во јужниот дел на Гвинеја. Вакцината која моментално е од експериментален карактер, последната недела биле применета во Гвинеја и Сиера Леоне, а воедно се покажала

Read More

Од Светската здравствена организација (СЗО) велат дека вакцината против еболата покажала 100 процентна заштита во испитувањата и може да го спречи ширењето на смртносниот вирус. Таа била тестирана на илјадници заразени во Гвинеја. ,,Веруваме дека светот е на чекор поблиску во пронаоѓањето на ефикасна вакцина против ебола”

Read More