Wednesday, May 20, 2020
HomePosts Tagged "СЗО"

  Република Македонија брои околу 120 илјади лица кои се заболени од дијабетес, а 35 илјади се на инсулинска терапија. Бројот на заболени се зголемува и затоа неопходно е да се прават превентивни прегледи и мора да се подигне свеста кај населението за ризик факторите за

Read More

Од Светската здравствена организација (СЗО) велат дека вакцината против еболата покажала 100 процентна заштита во испитувањата и може да го спречи ширењето на смртносниот вирус. Таа била тестирана на илјадници заразени во Гвинеја. ,,Веруваме дека светот е на чекор поблиску во пронаоѓањето на ефикасна вакцина против ебола”

Read More