Thursday, Aug 6, 2020
HomePosts Tagged "чоколади"

Децата повторно беа вклучени на протестот на иницијативата “За заедничка Македонија”. Овој пат, наместо да се маршира по скопските улици, деца цртаа знамиња во градскиот парк. Покрај активностите за деца, за возрасни имаше музички хепенинг, со кој, како што истакнуваат организаторите, се покажува колку се

Read More

Тестирањето на германското здружение за заштита на потрошувачите „Фудвоч“ покажало дека чоколадите „Киндер“ содржат опасна материја која „можеби предизвикува рак“, пренесуваат медиумите во Србија. Покрај „Киндер“ биле позитивни уште две марки детски чоколади. Здружението ги повикало надлежните органи за ги повлечат сите производи на „киндер ригл“,

Read More

Компанијата МАРС тврди дека пластика во чоколадите е пронајдена само во фабриката која работи во Холандија и дека тамошните производи целосно се повлечени од пазарот. На ниво на Европска Унија се повлечени брендовите Snickers, Milky Way и Celebrations. Во согласност со нашиот интерен механизам за

Read More