Tuesday, Aug 4, 2020
HomeДЕНЕШНАРепубликаОд МАРС тврдат дека чоколади со пластика нема во Македонија

Од МАРС тврдат дека чоколади со пластика нема во Македонија

mars snikers

Компанијата МАРС тврди дека пластика во чоколадите е пронајдена само во фабриката која работи во Холандија и дека тамошните производи целосно се повлечени од пазарот. На ниво на Европска Унија се повлечени брендовите Snickers, Milky Way и Celebrations. Во согласност со нашиот интерен механизам за следивост, можеме да потврдиме дека MARS South Central Europe нема пласирано на македонскиот пазар ниеден од горе наведените производи, известуваат од компанијата.