Wednesday, Aug 12, 2020
HomePosts Tagged "производи"

Владата на последната седница донесе одлука за определување на највисоките цени на одделни производи во трговијата на мало на ниво кое се применувало до 5 август 2016 година, односно пред поплавата која оштети илјадници домови и однесени 20 човечки жртви. Цените на флаширана вода, свеќи за

Read More

Потрошувачите не се во целост информирани за нивните права и најчесто добиваат информации за своите права кога ќе се соочат со конкретен проблем. Граѓаните најчесто се жалат на небезбедни играчки, хемикалии кои се штетни по здравјето што ги има во играчките, козметичките производи и текстилот. Граѓаните

Read More

Компанијата МАРС тврди дека пластика во чоколадите е пронајдена само во фабриката која работи во Холандија и дека тамошните производи целосно се повлечени од пазарот. На ниво на Европска Унија се повлечени брендовите Snickers, Milky Way и Celebrations. Во согласност со нашиот интерен механизам за

Read More

Македонската компанија Новафин Груп го промовираше новиот заеднички систем за полесен пласман на пазарот на различни производи. Создавајќи мрежа на компании, Новафин ја помага и поддржува нивната дистрибуција и промоција на домашниот а, преку својата дејност во Србија и Црна Гора и на регионалните пазари. „Како

Read More

Интересот за производи од бела техника и понатаму е прилично стабилен и во нагорен тренд. Потрошувачите при изборот на производот главно се водат од цената, иако се повеќе интерес има и за енергетски ефикасните производи. - Граѓаните се интересираат и бараат производи што се енергетски поефикасни,

Read More

Изминативе два дена во јавноста излезе информација за сокови за деца кои се продаваат по ниска цена, но со квалитет што е крајно спорен. Детски сок, спакуван во колоритна и шаренолика амбалажа, доволно упадлива да ги заинтригира детските очи, посебно оние деца кои се доволно големи

Read More

Некогаш преполните рафтови, сега се празни. Редиците на касите се минато, сега има само еден до двајца касиери кои треба да ги наплатат производите. Производи што за да ги купи прво треба да ги пронајде купувачот, а за избор веќе не станува збор. Некогаш преполните

Read More

Во претстојниот викенд на 9-ти и 10-ти јануари во Јавна соба ќе се одржи нова голема распродажба на производи кои се 100% дизајнирани и произведени во Македонија со што ќе се поддржат нашите дизајнерски брендови, а притоа ќе се прикаже квалитетот и понудата. За купувачите

Read More

Техномаркет ќе се вклучи во глобалниот Black Friday со големи попусти за своите купувачи до 70% и ќе го одбележи шопинг лудилото. Black Friday се одржува во последниот петок од ноември и го означува почетокот на божикните и новогодишните празници кога се купуваат подароци за

Read More

Повеќе од 40 % од производите продадени преку интернет во Кина минатата година биле или фалсификувани или со лош квалитет, пренесе државната новинска агенцијата Ксинхуа. Во извештајот, кој е поднесен пред кинеските законодавци, се наведува дека само 59 % од производите продадени онлајн минатата година

Read More