Tuesday, Aug 11, 2020
HomePosts Tagged "пластика"

Компанијата МАРС тврди дека пластика во чоколадите е пронајдена само во фабриката која работи во Холандија и дека тамошните производи целосно се повлечени од пазарот. На ниво на Европска Унија се повлечени брендовите Snickers, Milky Way и Celebrations. Во согласност со нашиот интерен механизам за

Read More

Ротердам ќе биде првиот град кој ќе користи рециклирана пластика наместо асфалт за патиштата. Пластика ќе се го зголеми повеќекратно векот на трајност и искористеност, како и квалитетот на патот. VolkerWessels и KWS Infra се здружија за да развијат пат од пластика. Изграден да биде еколошки,

Read More