Friday, Apr 27, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаПратеничката Рангелова на терен со „фантомските“ гласачи

Пратеничката Рангелова на терен со „фантомските“ гласачи

daniela rangelova pratenicka

Пратеничката Даниела Рангелова од редовите на ВМРО-ДПМНЕ ги демантираше наодите на опозицијата дека е заведена на две адреси во избирачкиот список, од кои на втората во селото Брвеница на една улица има регистрирано над 100 гласачи.

Рангелова објасни дека станува збор за жена со исто име и презиме и дека во селото сите куќи се водат на една улица. Од владејачката партија исто објаснија дека во избирачкиот список има и многу грешки бидејќи граѓаните не ги одјавуваат старите адреси, па слични коинциденции најдоа и на адреси и на опозиционерите.