Friday, Apr 27, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузика, филм и изложба на ,,МКЦ за Скопје"

Музика, филм и изложба на ,,МКЦ за Скопје"

Со концерт изложба и филмска проекција Младинскиот културен центар ќе одбележи 52 години од катастрофалниот земјотрес што  го погоди Скопје. Настанот е е насловен ,,МКЦ” за Скопје.”

На 26 јули, со почеток во 20 часот во МКЦ ќе биде поставена изложба на младиот македонски уметник Иван Петрушевски – Флим, со наслов „Херои и нули“ , потоа ќе следи проекцијата на документарниот филм за култните Леб и сол, „Каша“, во режија на Дарко Марковиќ.

Вечерта ќе ја затворат групите Sethstat & Мирко Попов, Khara и Сусијат.