Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаГраницата повторно блокирана, грчките земјоделци не попуштаат

Границата повторно блокирана, грчките земјоделци не попуштаат

granicen premin zemjodelci

Граничниот премин Меџитлија и денес е блокиран од страна на грчките земјоделци кои протестираат веќе недела дена незадоволни од владините мерки со тоа што револтот го изразуваат токму на границата со блокирање на царинските терминали. Затоа и сообраќајот или е целосно сопрен или тешко се одвива. Денес повторно блокадите ќе траат од 11 до 13 часот и втората блокада ќе биде од 17 до 20 часот.