Monday, Mar 19, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаЕвропските амбасадори со силна поддршка за Катица Јанева

Европските амбасадори со силна поддршка за Катица Јанева

ambasadori janeva

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денес се сретна со десетина амбасадори кои доаѓаат од земјите на Европската унија при што доби силна поддршка за продолжување на нејзината работа за расчистување на сите потенцијални кривични постапки кои произлегуваат од нелегалните телефонски разговори.
katica janeva obvinitelИзборот и формирањето на СЈО беше дел од Пржинскиот договор за чија согласност дадоа сите политички партии, но сега има жестока борба за дејствијата кои го превзема Јанева, а против нејзиниот тим се поднесени и десетина кривични пријави.