Friday, Feb 26, 2021
HomeДЕНЕШНАСветДве експлозии во рафинерија во Франција

Две експлозии во рафинерија во Франција

Две експлозии се случиле во петрохемиската компанија во реонот Bouches-du-Rhône во јужна Франција.

Во вторникот наутро експлодирале две резервоари со бензин и нафта на оддалеченост од 500 метри. Околу 120 пожарникари веднаш биле ангажорани, а француските власити информираат дека се преземени сите соодветни мерки за заштита од загадување на околината.