Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионЏихадистите ја планираат Босна за ново жариште

Џихадистите ја планираат Босна за ново жариште

jihadisti bih2

Џихадистите упатија видео пораки до нивните следбеници во Босна и Херцеговина да ја започнат војната со напади врз цивили, да убиваат и трујат христијани и неверници во името на Исламска држава и Калифатот кој треба да се прошири и на Балканот.
jihadisti bih
Во видео пораката се појавуваат и босански борци меѓу кои еден е наречен Абу Џихад и тој ги повикува сите да му се прудружат во спроведување на „волјата на Алах“ на босански јазик. Според нив Босна секогаш била земја во која се воделе жестоки војни и оттука ќе започне пресметката со христијанска Европа.