Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаБуџаку не е разрешен предвреме, му истекува мандатот

Буџаку не е разрешен предвреме, му истекува мандатот

Агрон Буџаку, амбасадорот на Република Македонија во Франција ќе го заврши дополнителниот мандат кој му истекува на 4 декември наредната година и затоа претседателот Иванов потпиша указ со кој се разрешува од функцијата. Буџаку е избор на владиоиот коалиционен партнер ДУИ, а нема информации каде ќе ја продолжи кариерата, ниту пак кој ќе го наследи на функцијата.