Saturday, Aug 8, 2020
HomePosts Tagged "Агрон Буџаку"

Ние сме декларирани како транзитна земја, ние не примаме бегалци како Германија или Шведска, затоа што на крајот на краиштата нивна цел е да стигнат до Германија. Сепак, спремни сме и да има нов бегалски бран, вели директорот на Центарот за управување со кризи, Агрон

Read More

Доцна синоќа, по протестите, Агрон Буџаку и неговото семејство доживеале сообраќајна несреќа пред „Даре Џамбаз“, но за среќа нема повредени. Автомобилот во кој тие се наоѓале бил удрен одзади од пијан возач во голф. Голфот дури и се поткачил на тротоарот. Материјалната штета не е голема,

Read More

Агрон Буџаку, амбасадорот на Република Македонија во Франција ќе го заврши дополнителниот мандат кој му истекува на 4 декември наредната година и затоа претседателот Иванов потпиша указ со кој се разрешува од функцијата. Буџаку е избор на владиоиот коалиционен партнер ДУИ, а нема информации каде

Read More

Агрон Буџаку разрешен од функцијата амбасадор на Македонија во Франција. Претседателот Ѓорѓе Иванов го потпиша указот со кој го разрешува актуелниот амбасадор. Функцијата амбасадор во Француската Република на Буџаку му завршува заклучно со 4 декември годинава. Тој беше именуван во 2009 година, откако претходно беше министер

Read More