Wednesday, Aug 12, 2020
HomePosts Tagged "указ"

Претседателот на САД, Доналд Трамп потпиша указ за зајакнување на кибер безбедноста на федералната Влада и заштита на критичната инфраструктура на државата од кибер напади. Трамп сличен документ за зајакнати мерки за кибер безбедност потпиша во јануари, уште првите денови откако стапи на должност, но го

Read More

Агрон Буџаку, амбасадорот на Република Македонија во Франција ќе го заврши дополнителниот мандат кој му истекува на 4 декември наредната година и затоа претседателот Иванов потпиша указ со кој се разрешува од функцијата. Буџаку е избор на владиоиот коалиционен партнер ДУИ, а нема информации каде

Read More

Агрон Буџаку разрешен од функцијата амбасадор на Македонија во Франција. Претседателот Ѓорѓе Иванов го потпиша указот со кој го разрешува актуелниот амбасадор. Функцијата амбасадор во Француската Република на Буџаку му завршува заклучно со 4 декември годинава. Тој беше именуван во 2009 година, откако претходно беше министер

Read More