HomeРЕФЛЕКТОРБалетското студио ,,БАХ” ќе поентира со танцот на Пепелашка

Балетското студио ,,БАХ” ќе поентира со танцот на Пепелашка

Балетското студио ,,БАX’’ од Струга, на 28 јуни со танц претставата т “Dancing Cinderella” ќе го одржи својот годишен концерт. Станува збор за настан кој традиционално 21 година по ред ги воодушевува стружани. Во својата долгогодишна работа, заедно со танц –инструкторот Тања Мојсоска  со Балестското студио ,,Баx’ пораснаа многу деца, и за нив танцот стана култура на живеење.

BAX 2

 

Концертот ќе се одржи со почеток во 19 часот во Домот на култура ,,Браќа Миладиновци” во Струга.

Балетското студио ,,БAX” до сега има освоено многу први места на повеќе фестивали во Македонија.

 

 

BAX 5

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com