Wednesday, Jun 19, 2024

На 22 мај ќе биде отворена изложбата „Мантра на љубовта“ на македонската уметница Маја Андонова Јокиќ. Изложбата ќе биде поставена во Младински културен центар Скопје – МКЦ до 9 јуни. Овие педесетина дела се создадени во период од 2020 до 2023. Како ќе го обоиме сегашниот

Read More

„Музеи, одржливост и благосостојба“ е мотото под кое утре ќе се одбележи Меѓународниот  ден на музеите, 18 Мај, датум кој музејските институции низ светот со разновидни активности го одбележуваат од 1977 година. На овој ден, музеите во земјава традиционално ќе ги отворат своите врати и ќе овозможат

Read More

Изложбата Во Цут - на дизајнерот Горан Костовски – Ind.o.g. ќе биде отворена на 18 Мај 2023 г. во Мобилна/Монтажна галерија на Центарот за современи уметности, во Парк на Франкофонијата со почеток во 18:30 часот. Изложбата “Во Цут” се состои од платна, слики и графики цртани

Read More