Sunday, Jun 17, 2018
HomeUncategorizedЗаврши хорскиот форум во Струга

Заврши хорскиот форум во Струга

Заврши второто издание на ,,Меѓународниот хорски форум” под диригентска палка на Сашо Татарчевски. Преку овој форум  Струга за момент стана хорска школа за хорови од целиот свет.

DIRIGENT 3 - Copy

Покрај пеењето, учесниците од различни земји научија многу за македонската традиција и култура. Учесниците на форумот учеа во автентичен терен како што е манастирот Св Богородица во Калишта.

На овогодинешното издание на хорскиот форум учествуваа 70 членови на познати хорови од неколку земји