Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаЗа иновативните компании пристап до регионален фонд и 25 милиони евра

За иновативните компании пристап до регионален фонд и 25 милиони евра

Владимир Пешевски како вицепремиер за еконмски прашања најави дека иновативните компании покрај за средствата од Фондот за иновации и технолошки развој ќе може да аплицираат и во регионален фонд финансиран од Европската банка за подршка на развојот во висина од 2 милиони евра, а вкупниот буџет изнесува 25 милиони евра што остава простор за поголем број на апликанти. Регионалниот фонд за иновации е веќе екипиран и ќе започне да делува од 15 октомври.