Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "иновации"

Најголемата Европска мрежа за иновации во полето на климата им нуди на младите шанса да развијат бизнис идеи за борба со климатските промени. Прашањето е дали бизнис пристапот може на идните генерации да им понуди решенија за справување со климатските промени? Претприемништвото од областа на климата

Read More

Прокредит банка најави нова кредитна линија вредна околу 10 милиони евра која ќе им биде достапна на македонските претприемачи за финансирање на нивните иновативни идеи со кои би ја зголемиле конкуренцијата и растот. „Како единствена специјализирана банка за мали и средни претпријатија сакаме да ги поддржиме

Read More

Владимир Пешевски како вицепремиер за еконмски прашања најави дека иновативните компании покрај за средствата од Фондот за иновации и технолошки развој ќе може да аплицираат и во регионален фонд финансиран од Европската банка за подршка на развојот во висина од 2 милиони евра, а вкупниот

Read More