Sunday, Jun 17, 2018
HomeАНТИСТРЕСХуманостВелосипедистите во служба на здравиот живот

Велосипедистите во служба на здравиот живот

Bikes  ..  8x5.035  Tues.   ellis photo
Brendan Mullins, David Zekan, Christina Dans and Brianna Rodberg take a Summer bike cruise down Kanawha Avenue in Kanawha City on a beautiful Monday.

Во недела, 28-ми јуни, во 18 часот, на Кеј кај Александар Палас ќе се случува вистински празник за вљубениците во велосипедизмот.

bikes

На овој настан, под мотото ,,Здравје во твои раце” ќе се дружат велосипедисти, рекреативци и сите оние кои имаат желба за спортување и здрав начин на живот. Возење велосипеди, обука за правилно управување на велосипедот за најмалите но и за оние кои имаат желба да научат, се само дел од планираните активности.

,,На Точак”, здружението ,,Единствена Македонија” и ,,Здравје Радово” се главните виновници и поборници за оваа иницијатива за здрави велосипедисти да успее и да премине во традиција која ќе им покаже на најмладите дека возењето велосипед и консумацијата на јогурт се здрави навики кои значат многу уште од најрана возраст. На самиот настан ќе се случува и акцијата “Велодарност”, во која ќе бидат донирани велосипеди за најмалите од социјално загрозени семејства.