Sunday, Jul 12, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРДизајнУметник со редок психолошки феномен оживува секојдневни предмети

Уметник со редок психолошки феномен оживува секојдневни предмети

O8pVZhW

Сигурно пронаоѓањето на лица кај секојдневните предмети ви било забавен дел од детската игра, тоа е сосема секојдневен начин на кој се забавуваат најмладите, но што се случува кога го прават и возрасните.

Гледањето лица во кај секојдневни предмети е психолошки феномен кој е реткост кај возрасните, но не и кај Keith Larsen. Keith е уметник кој ги оживува лицата што ги гледа на предметите со тоа што ги црта и ги постира по социјалните мрежи заедно со фотографија од предметот кој го инспирирал делото. Тој не само што им дава живот и создава нови карактери, туки и пишува кратки текстови објаснувајќи малку повеќе за новонастанатото дело, како например од каде доаѓа и каков карактер поседува.

Овој психиолошки пеномен се нарекува пареидолиа и луѓето што го поседуваат секојдневно гледаат лица во предметите околу нив.

Неговиот instagram профил може да го посетите тука.

ggChrqK gRS7RV2 k4L1MM4 rceKPFX tJuaMRx tTN84FH VnVohXf YrpbWTQ Z48Muhj