Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "предмети"

Сигурно пронаоѓањето на лица кај секојдневните предмети ви било забавен дел од детската игра, тоа е сосема секојдневен начин на кој се забавуваат најмладите, но што се случува кога го прават и возрасните. Гледањето лица во кај секојдневни предмети е психолошки феномен кој е реткост кај

Read More

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) денеска побара замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ за кој има докази дека е купен со средства кои потекнуваат од кривично дело. Во овој дел од имотот спаѓа и седиштето на партијата. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и други високи партиски функционери се осомничени за

Read More

Подолго време се шпекулира дека судиите трпат огромни притисоци од страна на политичкиот фактор за да не постапуваат по предметите кои ги води СЈО. Собрани разни докази за притисоци врз судии со наложување како да постапуваат по барањата на Специјалното јавно обвинителство, а наскоро ќе

Read More

Советот на обвинители по подолго одложување денес ќе ја „прочешла“ работата на Специјалното јавно обвинителство, особено за приемот на прислушкуваните телефонски разговори кои беа предадени од Зоран Заев и дали новата институција постапила соодветно на закон со изготвување на записник. Исто така ќе се оценуваат

Read More

Почнувајќи од денес па се до 29 јануари матурантите од сите средни училишта во Македонија ќе ги полагаат завршните два испити од екстерното оценува со тоа што тие го знаат само распоредот на термините на полагање, но не и предметите кои ќе им се паднат. Во

Read More

Специјалното обвинителство соопшти дека по направената анализа е надлежно за предметите кои опфаќаат изборни нерегуларности, а се поттикнати од содржините во телефонските разговори добиени од незаконското следење на комуникациите, по што се доставени барања до сите надлежни институции за добивање на доказен материјал и сите

Read More

Возачите денеска добиваат поклончиња и бесплатен совет. Не оставајте вредни предмети во вашиот автомобил. МВР и општина Карпош ги потсетуваат возачите дека вредните предмети не се оставаат во автомобилот. Обиен автомобил и украдени предмети не се ретка појава во главниот град, а криминалците „оперираат“ и

Read More

Специјалното јавно обвинителство ги побара првите пет предмети поврзани или кои произлегуваат од нелегално прислушуваните разговори. Катица Јанева ги побара предметите „Израелска опрема“, „Пуч“, „Изборни измами“, „Злоупотреба на должноста во Битола“ и „Одговорност од операторите за прислушувањето“. Во првиот предмет главен осомничен е Мијалков за примање

Read More

Специјалното јавно обвинителство доби нови простории на ул. Митрополит Теодосиј Гологанов Скопје од каде ќе може независно да функционира. Од оваа институција соопштија дека биле и на првиот семинар под покровителство на амбасадата на Соединетите Американски Држави на тема „Финансиски истраги и меѓународна соработка“ во

Read More

Владата планира уште еднаш да го пролонгира рокот за поднесување на докуметација за легализирање на дивоградбите и ќе го одреди 31 март 2016 како последна шанса за сите кои имаат приватни објекти, куќи и згради со нецелосна документација да си ја завршат обврската и да

Read More