Tuesday, May 26, 2020
HomePosts Tagged "здравствено осигурување"

Државата го финансира здравственото осигурување на сиромашни лица, но во 2015 година, таа бројка изнесувала повеќе, отколку што има лица што живеат под прагот на сиромаштија, се вели во публикацијата од „Фиjнeнс тинк“ насловена „Универзално здравствено осигурување на Репупблика Македонија-ефекти од спроведување на проектот Здравствено

Read More

Претседателот на полицискиот синдикат, Гоце Делчев Тодев бара средба со министерот за внатрешни работи за да разбере зошто на некои полицајци не им било уплатено здравственото осигурување од декември 2013 година, јавува „Алсат-м“. Според Тодев, над 200 полицајци се принудени да плаќаат од свој џеб за

Read More

Министерството за здравство превзеде повеќе обврски за покривање на партиципацијата за прегледите на матичните гинеколози за бремените жени, најпрво за тие со здравствено осигурување, а од следната година и за жените од социјално ранливите категории. Министерството ќе ги покрива трошоците за партиципација за гинеколошки и микробиолошки

Read More