Friday, Apr 10, 2020
HomePosts Tagged "вонредна седница"

Студентите најавија собир пред ректоратот на универзитетот „Кирил и Методиј“ утре изутрина, за кога е закажана вонредна седница на ректорската управа. Вонредната седница доаѓа по прозивките од страна на студентите дека Универзитетот, мора да ги осуди нелегалните избори за студентски претседател. Во соопштението испратено

Read More

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, веднаш реагираше на јавувањата на загрижените родители, чии деца подлегнале на труење поради засега непознати причини во основното училиште „11 Октомври“ во Скопје. „Согласно Законот за основно образование, веднаш се обрати до училишниот одбор и побара да се преземат итни мерки

Read More