Monday, Sep 21, 2020
HomePosts Tagged "Свети Кирил и Методиј"

Прославата на празникот „Свети Кирил и Методиј“ не може да пројде без провокација од Бугарија, а овој пат главен виновник им е рускиот претседател Владимир Путин на средбата со претседателот Ѓорге Иванов дека писменоста е дојдена во Русија од македонската земја. „Не е важно кој од

Read More

Во базиликата Санта Марија Маџоре во Рим како благодарност на македонскиот народ ќе биде поставена спомен плоча за осветување на книгите на Светите браќа Кирил и Методиј. Станува збор на иницијатива на претседателот Иванов чии долгогодишни барање денеска ќе бидат остварени додека е во посета

Read More