Wednesday, Apr 8, 2020
HomePosts Tagged "пирамиди"

Пирамидите биле изградени од цивилизациите во повеќе делови од светот. Илјадници години најголемите градби на Земјата биле пирамидите — прво Црвената пирамида во Дашур и потоа Кеопсовата пирамида во Гиза — обете во Египет, втората е единствената од седумте светски чуда од античкиот свет која е сè уште преостаната. Пирамидата во Куфу главно е

Read More

Џихадистите од терористичката групација, Исламска држава се заканија дека ќе го кренат во воздух едно од чудата на древните цивилизации, Големите пирамиди во Гиза, бидејќи биле изградени од „неверници“, јави ТАСС. Заканата е содржана во видео-снимка објавена на Интернет. На снимката се вели дека џихадистите

Read More

Низ годините дел од луѓето верувале дека пирамидите се направени од вонземјани, влечејќи ги камените блокови до локацијата, но како го донеле сиот тој камен? Научниците пропуштиле многу едноставно решение која не бара никаква модерна технологија!

Read More