Tuesday, Sep 15, 2020
HomePosts Tagged "отровни"

Во Јадранското Море во Хрватска во последните десет години се забележани 14 нови видови риби, меѓу кои некои се многу отровни, и која може да ги убие луѓето ако се конзумира месото. Смртоносната риба “фугу” или “четврозупка” потоа “жутога пурпур”, кој изгледа како Ража и

Read More

Откриени кинески кукли со отровни материи. Во популарните кукли од цртаниот филм „Маша и медо“, санитарните инспектори од Црна Гора пронашле недозволена количина фталат, кој предизвикува неплодност и може да го загрози здравјето на децата. Куклите Маша се повлечени од црногорскиот пазар бидејќи за време

Read More