Tuesday, Sep 15, 2020
HomePosts Tagged "кукли"

Noel Cruz е уметник од Филипините кој моментално работи во САД, тој обичните кукли кои треба да наликуваат на некоја славна личност ги рконструира и ги прави непрепознатливи. Овие надреални кукли се многу посакувани од страна на голем број колекционери ширум светот.

Read More

Откриени кинески кукли со отровни материи. Во популарните кукли од цртаниот филм „Маша и медо“, санитарните инспектори од Црна Гора пронашле недозволена количина фталат, кој предизвикува неплодност и може да го загрози здравјето на децата. Куклите Маша се повлечени од црногорскиот пазар бидејќи за време

Read More

Повеќе видови на пластични играчки за девојчиња биле повлечени од пазарот на Босна и Херцеговија бидејќи инспекторите утврдиле дека претставуваат хемиски ризик бидејќи содржат недозволено количество на фталати. Станува збор за штетни материи чие дејство може да предизвика сериозни здравствени хормонски промени кај децата, а

Read More