Saturday, Apr 4, 2020
HomePosts Tagged "откриен"

Сосема случајно при изведвуање градежни зафати во дворно место во Виница откриен е дел од развиен систем на довод на вода во непосредна близина на Виничко Кале. Водоводната линија според првичните увиди датира од римско време. - Станува збор за линија од водовод, поврзана со варов малтер и

Read More

Околу 100 мигранти вчера биле откриени во камион на стариот пат меѓу Скопје и Куманово. Како што објави телевизијата „21ТВ“, во близина на селото Орланци нивна екипа налетала на мигранти кои биле насобрани во и околу камионот. Кога извадиле камера да снимаат, возачот на камионот веднаш

Read More

Авторот на омилениот роман на сите времиња, Ромео и Јулија, можно е да пушел повеќе од тутун. Научниците од Јужна Африка направиле форензичните тестирања на лулињата за тутун постари од 400 години кои биле ископани од градината на Вилијам Шекспир. Тие откриле дека лулињата содржат канабис,

Read More

Samsung Galaxy A серијата наскоро ќе го добие досега најголемиот смартфон кој многу потсетува на Galaxy Note со 5.7 инчен Super AMOLED Full HD дисплеј и најновото видео на кое се гледа тест модел потврдува дека шпекулациите за Galaxy A8 не биле без тежина. Galaxy A8

Read More