Monday, Apr 6, 2020
HomePosts Tagged "Охридско"

Седум години од трагедијата на Охридското Езеро кога при потонувањето на бродот „Илинден“ животот го загубија 15 лица, туристи од соседна Бугарија. По повод годишнината од трагедијата делегации на Општина Охрид и на Здружението на граѓани „5 септември“ денеска во 13 часот е предвидено да

Read More

Кајакарите, бродарите оние кои управуваат глисери и катамарани покрај техничката исправност и опременост подлежат и на алкотест. Од Капетанијата на пристаништата велат дека наутичарите не треба да бидат изненадени доколку дојдат во ситуација при пловење или на самиот брег да им биде тестирана количината на

Read More

Летните горештини очигледно ги „избркаа“ и дивите животни од шумите. Барем оние што имаат „избор“ од планина да одат и на капење. Вчера околу пладне, на температура од 38 степени, на една напуштена плажа кај стариот автокамп на „Треска“, во близина на струшкото село Радожда,

Read More