Wednesday, Feb 26, 2020
HomePosts Tagged "богатство"

Сте размислувале ли некогаш како би било доколку сте се роделе во кралско семејство? Колку пари би имале, каде би живеле и која ќе биде вашата улога во кралскиот дворец? Погледнете кои се десетте најбоати кралски семејства во светот денеска.

Read More

Секој ден сме сведоци на луксузниот живот што го живеат славните личности, огромни куќи, брзи автомобили, неворојатни патувања и скапата гардароба се само дел од работите кои сведочат за луксузот во кои уживаат славните. Доколку се прашувате кои познати личности се најмногу платени, погледнете го ова

Read More

Под мотото: Подари книга, подари богатство, денеска беше отворен 28-от Меѓународен саем на книгата. Преку 70 издавачи од Македонија и од регионот ќе се претстават на годинашниот саем кој ќе трае до 18 април. На отворањето во Метрополис арената присуствуваше и министерката за култура Елизабета

Read More

„Документите од Панама“ како што е наречено најновото протекување на адвокатската фирма Монсак Фонсека која креирала над 200 илјади оф-шор компании за криење на пари, откри само едно нешто што веќе сите го знаеме, а тоа е дека најбогатите луѓе на светот играат валкано. Станува

Read More

Кога ќе дојдете до многу пари, едноставно престанувате да се трудите, а поради разликите во богатството, тешко се одржуваат контактите со старите пријатели - вака ја опишува Маркус Персон лошата страна на богатството на Twitter, кој е основачот на Minecraft. Тој ја продал својата игра

Read More