Sunday, Jun 28, 2020
HomePosts Tagged "одлуки"

Денеска Кривичниот суд во Скопје треба да ги соопшти и последните одлуки по барањата за притвори против функционери на ВМРО-ДПМНЕ и поранешни министри, обвинети во случајот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство, пишува „Мета“. Станува збор за барањата за притвор на Никола Груевски, Мартин Протогер, Гордана Јанкулоска,

Read More

Новата реформска Влада предводена од СДСМ, најави дека одлуките ќе ги носи преку инклузивен процес и сите стратешки прашања ќе се решаваат во консензус со опозицијата, широката јавност и граѓанското општество. „ВМРО-ДПМНЕ ги погази државните и националните интереси и ги изневери граѓаните кога тајно преговараше и

Read More

Советот за утврдување на факти побарал од Судскиот совет разрешување на судии кои со години не ги пишувале пресудите или не ги објавувале јавно, пишува Сведок. По претставки на граѓани, Советот утврдил дека станува збор за масовна појава на јавно необјавување на пресудите, како во граѓанска,

Read More