Saturday, Sep 19, 2020
HomePosts Tagged "намалува"

Вредноста на британската фунта продолжи да се намалува, по зголемената неизвесност за тоа дали Велика Британија ќе остане во ЕУ. Падот на британската национална валута го предизвикува не само неизвесниот исход на референдумот, закажан за 23 јуни, туку и тоа што на страната на оние кои

Read More

Цената на електричната енергија се намалува за 0,33%, одлучи Регулаторната комисија за енергетика, иако претходно се очекуваше нејзино зголемување. Најновата одлука ќе важи веќе од утре. Во текот на вчерашниот ден, Регулаторната комисија за енергетика одржа подготвителна седница, на која се разгледуваа аргументите за покачување

Read More