Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "мистерија"

Британскиот астрофизичар Стивен Хокинг изјави дека може да разбере како функционира вселената, но никако не може да ја свати популарноста на Доналд Трамп. Познатиот научник апелираше кон бирачите во Велика Британија да гласаат за останок во Европската Унија на референдумот кој ќе се одржи на

Read More

Самиот термин дежаву доаѓа од францускиот јазик (оригинално: „déjà vu“) што во превод значи „веќе видено“. Оваа состојба се опишува како грозоморно чувство на нешто познато, предизвикано од нешто што мислиме дека порано сме го доживеале, иако свесно знаеме дека тоа не е така. Ваквото

Read More

Археологот Семир Османагиќ од Босна и Херцеговина во околината на Зивидовце ја пронајде можеби една од најголемите камени топки во историјата со старост од најмалку 1500 години што асоцира на цивилизација пред доселбата на Словените на овие простори. Засега откритието се споредува со „босанските пирамиди“ бидејќи

Read More

Научниците се уште ги мачи мистеријата за Англискиот воен брод Лондон кој натоварен со топови и барут пловел по Темза во 1665 година за да се бори во Англискиот канал против Холанѓаните. Но, бродот никогаш не дошол до целта, а 300 војници засекогаш исчезнаа во

Read More