Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "МакеДокс"

Патувачкото Кино на МакеДокс е дисперзиран фестивал кој секоја година ги посетува помалите населени места надвор од културната мапа на Македонија, а ова несебично раскажување на волшебните документарни приказни, кое годинава ќе се одржува во Валандовско од 11-25 јули, три дена ќе гостува на Д

Read More

Овој викенд во кино Култура ќе се одржи вториот кино викенд организиран од МакеДокс – Интернационалниот фестивал за креативни документарни филмови. Две прокеции ќе се одржуваат со почеток во 20 часот. За вториот МакеДокс кино викенд ви подготвивме два документарни филма, едниот за старата југословенска кинематографија а

Read More

Фестивалот на документарни филмови ,,МакеДокс“ тргна на Патувачкото кино, кое годинава од 10 до 22 август ќе се одвива во областа Дебарца. Караванот на „МакеДокс“ ќе посети десет села од оваа област и ќе овозможи вистинско креативно доживување со документарни филмови од својата програма. .Патувачкото кино

Read More