Tuesday, Aug 4, 2020
HomePosts Tagged "летување"

Стопанската комора за туризам на Македонија (СКТМ) тврди дека нема проблеми со безбедноста во хотелите во Турција и дека македонските граѓани кои планираат летување таму не треба да стравуваат од новонастаната ситуација. Претседателот на СКТМ Ѓорѓи Вчков попладнево на прес-конференција рече дека контактирале со туроператорите и

Read More

Министерството за труд и социјална политика и оваа година ќе го реализира проектот за бесплатно летување на деца од социјално ранливите категории. „Годинава кон средината на јуни ќе заминат уште околу 2.000 деца. За тоа се обезбедени околу 8 милиони денари, а зимава на зимување ќе

Read More

Грчката влада ќе воведе нови мерки за зголемување на данокот на додадена вредност – ДДВ на храната и комуналиите со цел да заштеди 1,8 милијарди евра, што е еден од предусловите кои ги поставија меѓународните кредитори за дополнителната финансиска помош. Локалните медиуми наведуваат дека ДДВ – ­то на

Read More

Сигурно сте се запрашале што би било доколку на вашите патувања би имале личен фотограф кој ќе ги фотографира сите ваши моменти додека вие уживате и се забавувате. "El Camino Travel" е агенција која на своите клиенти им нуди одлична понуда. Имено, во пакет аранжманите кои ги

Read More